dimecres, 5 de juny del 2013

Els dinosaures van a Tremp

Idea, textes i il·lustracions: J.Ramon Roy               Ocubre de 2012

Aquesta història neix sense guió. És una fantasia. El fil conductor que uneix aquests dibuixos són els dinosaures i la vil·la de Tremp que, per cert, és el lloc on vaig nèixer. La Conca de Tremp és un lloc extraordinari a nivell paleontològic. Aquí van viure els últims dinosaures fa entre 60 i 70 milions d'anys
( no ve d'un milió d'anys). Era l'època en que es suposa que un meteorit va causar-ne l'extinció massiva, junt amb moltes altres espècies animals i vegetals.

 A un no li costa molt imaginar la quantitat de restes fòssils de dinosaure que deuen estar enterrades pels voltants de la població. El següent pas és reviure'ls i fer que, moguts per la curiositat, vagin a visitar Tremp. 
 En una època en la que també està de moda ressuscitar els morts (parlo del còmic, tv i el cinema) volia fer uns "zombis" molt més pacífics i agradables. Innocents. Res de caps que esclaten ni desmembraments.
Aquests dinosaures nomès tenen curiositat. Curiositat pels nous emperadors de la Terra. Curiositat pels efectes del pas del temps.




Els dibuixos estan fets a tinta xinesa damunt paper d'aquarel·la de gra mig i pintats amb aquarel·la posteriorment.
També hi haversió en castellà i anglès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada