dijous, 13 de juny del 2013

La Cova dels Músics

Idea, textes i il·lustracions: J.Ramon Roy               Març de 2013

"La Cova dels Músics" és una breu guia dels grans compositors de la Música Clàssica. Va començar a partir d'uns dibuixos a ploma d'alguns dels meus compositors preferits. Eren interpretacions molt lliures, buscant la metàfora, la poesia... però sense deixar de perdre un cert didactisme. La història va acabar agafant cos com una mena de viatge iniciàtic en el que un noi és cridat a desenvolupar el seu potencial com a músic. La seva inspiració seran els genis del passat que podrà veure i escoltar a la Cova dels Músics.
I és que, venint del Pallars, no m'és molt difícil imaginar una cova:


L'itinerari és cronològic i comença a la Grècia de Pitàgores per acabar al segle XXI. A mesura que el Sergi avança per aquesta cova els elements canvien com per art de màgia adaptant-se al moment històric corresponent. Vaig intentar que cada canvi estètic important estigués reflexat en una doble pàgina d'ambient. Aquí podem veure la Cova dels Músics en el moment que apareix el Barroc musical:


I aquí podem veure una doble pàgina dedicada a J. S. Bach en les dues versions, a color i en blanc i negre (penso que aquest conte pot editar-se tot ell en blanc i negre conservant cert encant):



Les il·lustracions estan dibuixades a tinta xinesa i acolorides amb Photoshop.
També hi ha versió en castellà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada